Ümraniye Toplum Ruh Sağlığı Merkezi
18 Ekim 2018

DAN-TE VE ÜMRANİYE TRSM.JPG

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ NEDİR?

Şizofreni ve benzeri Psikotik bozuklukları ve Duygudurum bozuklukları gibi kronik ruhsal hastalıkları olan hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin verildiği, takip ve tedavilerinin yapıldığı ve sosyal rehabilitasyonlarının ücretsiz sunulduğu bir merkezdir.

TRSM’ deki temel amacımız;

Hastaların hastaneye yatışı olmadan, sosyal ortamlarından koparılmadan tedavi, eğitim, rehabilitasyon ve takibinin yapılması, psikotik hastaların da toplumun içinde aktif rol alan ve üretime katılan bireyler olabilmeleridir. Hastaların akut alevlenme riskini engelleyerek hastane yatış sıklığını azaltmaktır. Hastaların kendi kendini idare edebilecek, bağımsız yaşayabilecek hale getirilmesini sağlayarak ailelerin yükünü azaltmaktır.

NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

Merkezimize kronik ruhsal rahatsızlığı olan hastalar ve /veya hasta yakınları bizzat gelerek veya telefonla başvurabilirler.

Merkezimize davet edilen hastalarla ön görüşme yapılarak burada sunulacak hizmetler hakkında bilgi verilir ve kişinin durumu belirlenerek sunulacak hizmetler tespit edilir.

Uzman psikiyatrist , psikolog, sosyal hizmet uzmanı, iş ve uğraşı terapisti, hemşire ve usta öğretici kadrosu ile hizmet verilmektedir.

ÜMRANİYE TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ

ADRES: Aşağı Dudullu Mahallesi Alemdağ Caddesi. No:463 kat, 34773, 34771 Ümraniye/İstanbul

NOT: Sağlıklı Yaşam Merkezi binası  -1 . katta

TELEFON: (0216) 611 18 88

ÜMRANİYE TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ FAALİYETLERİ

Paylaşım ve destek grupları (Yemek atölyesi, Sinema, Karaoke, Masa tenisi, Ahşap atölyesi, Fikir atölyesi, Bahçe düzenleme atölyesi, İş-uğraş terapisi) ,

Kurslar (Resim kursu, Müzik kursu, Takı-tasarım kursu, EKPSS kursu) ,

Bireysel ve grup terapileri ( şizofreni ve duygudurum bozuklukları hasta psikoeğimleri, Günaydın toplantıları,  Sosyal beceri grupları, Edebiyat atölyesi),

Bireysel danışmanlık hizmeti,

Toplum bilinçlendirme eğitimleri,

Düzenli doktor kontrolü ile tedavi devamlılığı,

Randevusuz poliklinik ve rehabilitasyon hizmeti,

Hasta hakları konusunda bilgilendirme ve yönlendirme,

Düzenli ev ziyaretleri (Her pazartesi öğleden sonra ev ve kurum ziyaretleri) ve

Sosyal destek için kurum ve kuruluşlarla iletişim hizmetleri verilmektedir.

Ayrıca ücretsiz sinema ve tiyatro günleri, tarihi ve turistik amaçlı geziler, piknik gezileri, tüm hastaların doğum günü kutlamaları düzenlenmektedir. Hastaların sosyal güvence, özürlü aylığı, iş edinme gibi yaşayabilecekleri sorunlarda sosyal hizmet sunularak hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirme ve yönlendirme yapılmaktadır.  Salı günleri 09:00-11:00 saatleri arasında merkezimizde kan alma işlemi yapılarak hastaların laboratuvar sonuçları merkezimizce değerlendirilmektedir. Tüm bu hizmetler bu konuda eğitimli ruh sağlığı çalışanları tarafından verilmektedir.

Ümraniye Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet vermektedir, merkezimize kayıtlı olan hastaların buradan alacakları hizmetin bedeli SGK tarafından karşılanmakta hasta ve aileden herhangi bir ödeme talep edilmemektedir. Ayrıca TRSM tarafından takip edilen hastalardan hekim muayenesi ve reçete işlemleri için katkı payı ödemesi alınmamaktadır.