AKBAY TUGAN ERKEK SERVİSİ (E1)
24 Mayıs 2021

• Kliniğimizde  2 öğretim görevlisi,  3 uzman hekim, 6 asistan hekim, biri sorumlu hemşire olmak üzere 14 hemşire, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 9 personel hizmet vermektedir.
  • Klinik alt kat 25 yatak, üst kat 40 hasta yatağı olmak üzere iki katlıdır. Her kata mahsus olarak bir bahçe düzenlemesi bulunmaktadır.
  • Erkek bireylerdeki özellikle psikotik (gerçekliğin etkilendiği bir ruh hali), duygudurum (depresyon/mani) anksiyete (bunaltı/kaygı) bozuklukları yelpazesinde yer alan ruhsal kökenli olan bozukluklarda; tanı/ayırıcı tanının yapılması ve tedavilerinin sağlanması amacıyla bireylerin yatırılarak değerlendirildiği kliniktir.
  • Bireyler hastalığın akut (bu bazen başlangıç dönemi bazen en şiddetli olduğu dönemi anlatmak için kullanılır) denilen döneminde davranışlarını yönlendirme yeteneği, kendini yönetme ve hastalık farkındalığı da denilebilecek iç görü dönemi varlığına göre öncelikle alt kata ya da bu katlardan uygun olanına yatırılır.
  • Mevcut şartlar dâhilinde bireylerin mahremiyetine özen gösterilmekte uygun güvenlik tedbirleri sağlanmakta ve konforları dikkate alınmaktadır.
  • Yemekler hastane diyetisyenleri tarafından oluşturulur ve takip edilir. Gerekli bazı takviyeler de yine diyetisyen tarafından sağlanmaktadır.
  • Ziyaret saatleri de hasta tedavi programlarını bozmamaya özen gösterilerek düzenlenmiştir.
  • Tedavide seçilen ilaçların saygın mesleki kuruluşların önerileri doğrultusunda (tedavi algoritmaları) çağdaş yani güncellenmiş uygulamalar içinden olmasına riayet edilir. Aynı kurum ve kuruluşların uygun kalite standartları içinde izin verilen durumlarda halk arasında şok/elektroşok (EKT) denilen uygulamalar gibi tedaviler de seçilebilmektedir.
  • Bireyler yine akut tablonun ağırlığına göre hasta ve/ya hastalık seyrinin menfaati doğrultusunda yakın gözlem, yumuşak ve güvenli odalara alınmaktadırlar. Tüm uygulamalar aydınlatılmış onam formu dâhilinde yer almakta olup, her uygulama ayrıca kalite standartları ölçüsünde kayıt altına alınmaktadır.
  • Bireylerin, ilaç tedavileri dışında spor, sanat, tasarım eğitmenleri hatta kendi kurum çalışanları tarafından gün içi programları dâhilinde çeşitli aktivitelere katılması sağlanmaktadır.
  • Ayrıca yetkin çalışanlar tarafından günaydın toplantıları, psikoeğitim ve grup uygulamaları uygulanmaktadır.
  • Hastaların haftalık program çizelgesi görünür şekilde asılmaktadır. Hasta yakınlarına bilgi verilmek amacıyla kuruma yatış esnasında verilmektedir.
  • Taburculuklar da saygın kurum ve kuruluşların önerdiği süreler içerisinde davranışlarını yönlendirebildiği ve kendini yönetmeye başladığı zamanda planlanır.