Çekmeköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezi
03 Şubat 2023

Çekmeköy Semt Polikliniği ve TRSM.JPG

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ NEDİR?

Şizofreni ve benzeri Psikotik bozuklukları ve Duygudurum bozuklukları gibi kronik ruhsal hastalıkları olan hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin verildiği, takip ve tedavilerinin yapıldığı ve sosyal rehabilitasyonlarının ücretsiz sunulduğu bir merkezdir.

TRSM’ deki temel amacımız;

Hastaların hastaneye yatışı olmadan, sosyal ortamlarından koparılmadan tedavi, eğitim, rehabilitasyon ve takibinin yapılması, psikotik hastaların da toplumun içinde aktif rol alan ve üretime katılan bireyler olabilmeleridir.

NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

Merkezimize kronik ruhsal rahatsızlığı olan hastalar ve /veya hasta yakınları bizzat gelerek veya telefonla başvurabilirler.

Merkezimize davet edilen hastalarla ön görüşme yapılarak burada sunulacak hizmetler hakkında bilgi verilir ve kişinin durumu belirlenerek sunulacak hizmetler tespit edilir.

Uzman psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, iş ve uğraşı terapisti, hemşire ve usta öğretici kadrosu ile hizmet verilmektedir.

ADRES: Çamlık Mahallesi 19. Bahar Sokak 34782 Çekmeköy/İSTANBUL

TELEFON: 0(216) 641 77 40

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ FAALİYETLERİ

Paylaşım ve destek grupları,

Kurslar (takı tasarım, müzik, resim)

Bireysel ve grup terapileri,

Bireysel danışmanlık hizmeti,

Toplum bilinçlendirme eğitimleri,

Düzenli doktor kontrolü ile tedavi devamlılığı,

Randevusuz poliklinik ve rehabilitasyon hizmeti,

Hasta hakları konusunda bilgilendirme ve yönlendirme,

Düzenli ev ziyaretleri

Sosyal destek için kurum ve kuruluşlarla iletişim hizmetleri verilmektedir.

Çekmeköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet vermektedir, merkezimize kayıtlı olan hastaların buradan alacakları hizmetin bedeli SGK tarafından karşılanmakta hasta ve aileden herhangi bir ödeme talep edilmemektedir. Ayrıca TRSM tarafından takip edilen hastalardan hekim muayenesi ve reçete işlemleri için katkı payı ödemesi alınmamaktadır.

.