Cinsel Bozukluklar Birimi (CBB-Erenköy)
12 Şubat 2018

• Erenköy Cinsel Bozukluklar Birimine başvurmak için önce genel psikiyatri polikliniklerinden randevu alınız (ALO 182 ve www.hastanerandevu.gov.tr). Genel psikiyatri polikliniğindeki ilk değerlendirmenin ardından doktorunuz sizi birimimize yönlendirecektir. CBB’de yapılan ayrıntılı değerlendirmenin ardından uygun tedavi seçeneği belirlenir.

• Erenköy Cinsel Bozukluklar Biriminde cinsel işlev bozukluklarının (Cinsel istek bozuklukları, kadın cinsel uyarılma bozuklukları, sertleşme-ereksiyon bozuklukları, kadın orgazm bozuklukları, erken-prematür boşalma, geç-inhibe boşalma, VAJİNİSMUS, disparoni-ağrılı cinsel birleşme) tedavileri, cinsel birleşmeyi gerçekleştiremeyen çiftlerin tedavileri ve evlilik-çift terapileri yapılmaktadır. Ayrıca cinsel kimlik bozukluklarının (transeksüalite) tanı ve değerlendirme süreçleri ile parafilik (cinsel sapkın) durumların tedavileri yapılmaktadır.

• Erenköy Cinsel Bozukluklar Biriminde cinsel işlev bozukluklarının (CİB) tedavisinde danışmanlık, bilişsel-davranışçı cinsel terapi, psikodinamik yönelimli cinsel terapi, ilaç tedavileri, bireysel psikoterapiler, çift terapileri, grup terapisi uygulanmaktadır. Cinsel terapiler cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde, soruna odaklı ve zaman sınırlı olarak uygulanabilen, bilişsel-davranışçı psikoterapi teknikleri ile psikodinamik-psikanalitik psikoterapi tekniklerinin kullanıldığı, tüm cinsel işlev bozukluklarının büyük oranda düzelmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bazı olgularda değerli bir inceleme-değerlendirme aracı olarak da uygulanabilmektedir.

• Cinsel terapilerin süresi her kişi ya da çift için standart olmamakla birlikte ortalama 8-12 seans veya 6 hafta ile 3 ay arasındadır. Terapi, bazı olgularda (cinsel işlev bozukluğunun tipi, ek sorunların varlığı vb. etkenlere bağlı olarak) 1-2 yıl arasında sürebilmektedir. Özellikle vajinismus, erken boşalma ile kadın uyarılma ve orgazm bozukları cinsel terapilerle çok büyük oranda düzelme sağlanabilen bozukluklardır.