12. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi Antalya'da düzenlendi.
11 Aralık 2018

12. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi Yoğun Katılımla 29 Kasım – 2 Aralık 2018 Tarihleri Arasında Gerçekleşti.

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUMER) olarak 29 Kasım – 2 Aralık 2018 tarihlerinde Antalya’da 12.Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi düzenlendi.

Kongreye Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin PENÇE, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp MEŞE, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. Toker ERGÜDER, SBÜ Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi aynı zamanda SBÜ Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rabia BİLİCİ ve sağlık camiasından önemli isimler katıldı.

12. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi Programı, Kongre Başkanı Doç. Dr. Rabia BİLİCİ ve Kongre Genel Sekreteri Doç. Dr. Merih ALTINTAŞ’ın açılış konuşmalarıyla başladı. “Bağımlılıkta İyileşme: Nasıl Olur? Neden Olmasın” temalı kongreye ülkemizden ve yurtdışından katılan seçkin bilim insanları alan ile ilgili en güncel bilgileri konferans, panel, kurs, tartışma toplantıları ve uydu sempozyumları ile gündeme taşıdı. Ayrıca çeşitliliğin ön planda olduğu bu kongrede bağımlılık alanı ile ilişkili diğer bilim dallarından da değerli katılımcıları dinlemek, çok disiplinli yaklaşımda yeni ufuklar edinmek için bir fırsat oldu.

Kongrede “Bağımlılıkta İyileşme: Nasıl Olur? Neden Olmasın” temasından yola çıkarak Bağımlılıkla Mücadelede Bütüncül Model’in önemine vurgu yapıldı. Ayrıca bağımlı bireyleri yeniden topluma kazandırmak ve hayata uyum becerilerini güçlendirmek için Bağımlı Hastalarda Rehabilitasyon Hizmetleri gibi konu başlıkları ele alındı.

Kongre Başkanı Doç. Dr. Rabia BİLİCİ kongrenin son gününde Sözel Bildiri ödüllerini taktim ederek kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

• kongre1.JPEG
  • kongre2.jpeg